Processierupsen bestrijden en verwijderen

DE VERVELENDE Processierups.

én de jeuk of irritatie die daarmee gepaard gaat.

Iedereen kent ze wel. Die vervelende rupsen die ieder jaar weer voor een hoop overlast zorgen: de eikenprocessierupsen (EPR). We krijgen regelmatig de vraag om deze te bestrijden of verwijderen.

Wanneer de huid in contact komt met de brandharen van de rups, kan dit leiden tot hevige jeuk en irritatie. Bij sommige mensen kan dit zelfs hevige allergische reacties uitlokken. Bij Boomverzorging Ropers helpen we u graag om deze processierups te bestrijden regio Antwerpen, Limburg & Vlaams-Brabant. 

De processierupsen ontwikkelen zich in verschillende stadia. Grofweg onderscheiden deze fases:

mEER INFO OVER DE ProcessierupS

dE STADIA OVER ONTWIKKELING
wAAR ZE VOORKOMEN
eN VOORAL: hoe ze te bestrijden

wAAR KOMEN PROCESSIERUPSEN VOOR?

Zoals hun naam al doet vermoeden komen deze rupsen enkel voor op eiken. Vooral zomereiken worden gekoloniseerd, maar als de infectiedruk zeer hoog is, kunnen ze ook voorkomen op wintereiken en Amerikaanse eiken. We vertellen je graag hoe we deze vervelende processierupsen kunnen bestrijden.

Hoe te bestrijden?

Vaak zie je mensen die rond de stam van hun bomen kleeffolie wikkelen. Dit heeft echter geen enkele zin, aangezien de vlinders hun eitjes hoog in de bomen leggen. 

Ook verbranden is uit den boze want dan worden de brandharen door de hete lucht over een grote oppervlakte verspreid. 

Chemische verdelgingsmiddelen worden ook vaak gebruikt, maar deze zijn niet selectief en ook vele andere (nuttige) insecten worden hierdoor gedood. Op die manier komt het gif ook vaak terecht in nesten van bv. mezen (een natuurlijke vijand van de rupsen) waardoor de jongen sterven.

Wij kiezen voor de milieuvriendelijke aanpak.

Wij opteren voor de milieuvriendelijke aanpak om de processierups te bestrijden en verwijderen. Elke nest wordt door ons manueel uit de boom “geplukt” en we brengen ze naar een gespecialiseerde verwerkingsfirma. 

Via klimtechnieken of met een hoogtewerker verwijderen we alle nesten op een boomvriendelijke manier. Elk nest dat we weghalen kan dus niet meer voor nageslacht zorgen in het jaar nadien. Uiteraard nemen we bij het verwijderen de nodige voorzorgsmaatregelen (beschermingspak, volgelaatsmasker, …).
Zo kan alles op een veilige en ecologisch verantwoorde manier gebeuren.

Processierupsen bestrijden regio Antwerpen, Vlaams-Brabant & Limburg

Wij zijn voor het bestrijden en verwijderen van processierupsen vooral actief regio in de ruime omgeving rond Westerlo, Geel, Herentals, Herselt, Hulshout, Herenthout, Grobbendonk, Vorselaar, Herentals, Olen, Kasterlee, Geel, Meerhout, Laakdal, Tessenderlo, Averbode, Diest, Scherpenheuvel-Zichem, Aarschot, Begijnendijk, Rotselaar, Leuven & Antwerpen.

Kortom, een boomverzorger nodig regio Antwerpen, Vlaams-Brabant of Limburg? Boomverzorging Ropers helpt u graag!