Wilgen schutting, omheining & creaties

De prachtige wilg en zijn mogelijkheden

Dé natuurlijke manier voor creativiteit in de tuin

Een natuurlijke schutting of omheining laten plaatsen? Dan zijn wilgenschuttingen en -omheiningen een zeer mooie keuze! Bij het plaatsen van een wilgenschutting zijn er 2 opties. Er kan gekozen worden voor een “dode” of een “levende” schutting.

Bij een dode wilgen schutting worden er eerst kwaliteitsvolle palen van kastanje hout in de grond geslagen, waartussen het vlechtwerk geplaatst wordt.

Bij een levende wilgen schutting worden de wilgen zelf in de grond geplant en daarna ingevlochten. Deze afsluiting leeft en zal dus ook onderhoud nodig hebben. In de eerste jaren kunnen de nieuw gevormde scheuten bij in de schutting gevlochten worden. Daarna kan de schutting “geschoren” worden zoals een klassieke haag.

De Wilg: Meer mogelijk dan schuttingen en omheiningen

Voor onze kampen en wilgentunnels gebruiken we steeds levende wilgen. Er zijn ontelbare variaties mogelijk. Hier kan je je fantasie de vrije loop laten. We kunnen samen met u bekijken welk ontwerp het beste past in uw natuurlijke tuin.

Bij Boomverzorging Ropers doen we veel meer dan enkel wilgen creaties plaatsen. Ongeacht het werk, zoeken we steeds naar de meest boomvriendelijke oplossing. Uiteraard is dit niet altijd mogelijk. Zeker niet bij het opruimen van stormschade. Bomen laten snoeien, vellen, aanplanten of een ander project

Een klein werk of zelfs een groot werk waar andere boomverzorgers afhaken?

Contacteer Boomverzorging Ropers in Westerlo & we helpen u graag verder! 

Laten Plaatsen van Wilgenschutting, wilgenomheining, wilgencreaties en andere diensten.